Založ si blog

Slovenský parlament alebo cirkus Humberto?

Konanie slovenských politikov mi príde ako jeden veľký cirkus. Ľudia, ktorí majú reprezentovať našu krajinu sa k sebe správajú ako malé deti. Celé sa to začalo po tom, ako Róbert Fico odsúhlasil 100%-né prevzatie kontroly nad SPP. Plynárne pritom vykázali za rok 2012 stratu 76 miliónov.

Okamžite sa začalo hovoriť o tom, že Fica si kúpili oligarchovia. Slovenský parlament začal okamžite rokovať o odvolaní nášho premiéra. Rozhodne som zato, aby Róbert Fico ako premiér Slovenska definitívne skončil, pretože jeho konanie nie je evidentne prospešné pre našu krajinu.

Spôsob rokovania o odvolaní Fica je však na zaplakanie. Upratovačka našla v koši fľaše od tvrdého alkoholu a hlavne vína. Vyniesla ich údajne z miestnosti, kde ma sídlo SMER. Natočené videá rozhodne nepotvrdzujú opak, naša vláda si teda dala pred dôležitým rokovaním o osude 5 miliónov ľudí tak trochu do žily.

V dôsledku toho zrejme vznikli potýčky priamo pri rokovaní v rokovacej miestnosti. Igor Matovič si so sebou priniesol maketu Róberta Fica, na ktorej bolo napísané: „Daroval Slovensko zbohatlíkom.“ To nenechalo chladnými poslancov SMERu, ktorí sa snažili túto maketu z rokovacej sály vyniesť. Potom sa strhla potýčka, na akú sme z posledných dní v našom parlamente zvyknutí.

Ako to bude pokračovať ďalej? Je toto spôsob, ktorým by sa mala prezentovať naša krajina? Už druhýkrát v priebehu štyroch rokov budeme zrejme meniť premiéra. Z premiérskej stoličky najskôr odstúpila Iveta Radičová, ktorá sa nevedela zmieriť s „bordelom“, ktorý je v parlamente. To nevadilo Róbertovi Ficovi a namiesto toho, aby našu krajinu posunul vpred, potopil Slovensko do väčšej kaluže.

Ako bude naša krajina vyzerať v očiach celej Európy? Ako môžu byť občania Slovenskej republiky hrdí nato, že žijú v tomto štáte? Ja osobne sa hanbím. A nie je to len kvôli činom Róberta Fica. Zruinovaný je celý náš parlament. Na záver dodám, že podľa môjho názoru toto ešte nebolo všetko. Cirkus bude pokračovať a ja sa už veľmi teším, ako to celé dopadne.

Štát podkopáva podnikateľom nohy

19.09.2013

Veľa mladých ľudí odchádza za prácou do zahraničia. Nie sú totiž ochotní pracovať za minimálnu mzdu, ktorá aktuálne činí 337,70 eur. A prečo títo ľudia nepodnikajú? Štát im totiž každým rokom podkopáva nohy a demotivuje ich. Pýtate sa prečo? Slovensko patrí v Európe medzi štáty s najnižšou minimálnou mzdou. Každým rokom sa síce zvyšuje zhruba o 10 eur, [...]

Čo je to sebarealizácia?

17.09.2013

Čo vás napadne, ak niekto vysloví slovko sebarealizácia? Dá sa to veľmi jednoducho preložiť, realizovať sám seba v niečom, čo ma baví. Ak ste si to mysleli, tak ste si mysleli správne, poďme si však povedať niečo bližšie. Americký psychológ Abraham Harold Maslow v roku 1943 definoval hierarchiu ľudských potrieb. Načrtol pyramídu, v ktorej úplne dole sa nachádzajú [...]

Zdravotníctvo. Náš bod mrazu? !

14.09.2013

Zlyhávajú nielen naši politici, ale zdravotnícka starostlivosť na Slovensku je dá sa povedať, čím ďalej horšia. Ako občania Slovenskej republiky si „všetci“ oplácame zdravotné poistenie, a napriek tomu si za vyšetrenia musíme platiť. Novým trendom sa stalo akési: „Ak nechcete čakať, môžete si zaplatiť prednostné vyšetrenie.“ Kde však majú zobrať peniaze na [...]

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 27360x
Priemerná čítanosť článkov: 5472x

Autor blogu

Kategórie

Archív